Sebavedomé Barolo pochádzajúce z hrozna z päťdesiatročných kríkov Nebbiolo. Víno má ušľachtilého dreva. V chuti je zamatové, Marmeládovo ovocné, s tónmi pripomínajúce malinový koláč, kávu alebo karamel. Plnšie, elegantné, s výborným výrazom a dlhou koncovkou. Pripravené na okamžité vypitie, ale bude sa rovnako tak dobre vyvíjať v čase.
Zvyškový cukor: suché
Farba vína: červené
Ideálna teplota: 14 - 16 °C
Výrobca vína: Claudio Alario
Oblasť pôvodu: Piemont
Odporúčania v gastronómii: Zverina, hovädzí guláš, k dlho zrejúcim syrom.
...
Claudio Alario
Claudio ALARIO je osobitý, bezprostredný a očarujúci, rovnako ako jeho vína. Vinárstvo založil dedko Claudia v roku 1900, dlho však rodinná firma fungovala ako dodávateľ hrozna pre iných výrobcov. V roku 1990 sa vinárstvo ujal práve Claudio a prakticky okamžite sa rozhodol fľaškovať celú svoju produkciu. Spoločne so svojím bratom Matteom začali s fľaškovaním Dolcetto, ktoré sa veľmi skoro stalo jedným z najlepších v rámci zóny Diano. Neskôr, v roku 1995, začali s produkciou Barola, ktoré fľaškujú z viníc Sorano a Riva Roca. Claudio ALARIO má prezývku Mr Dolcetto a táto odroda je pre neho aj v súčasnosti srdcovou záležitosťou. Z často podceňovanej odrody dokáže fľaškovať krásne vína, ktorá znesú aj dlhšiu archiváciu. Pre vína Claudia ALARIA je charakteristický modernejší štýl, vína vznikajú za šetrného použitia barikových sudov alebo veľkých sudov zo slavónskeho duba. Všetky vína pochádzajú z hrozna z jeho vlastných viníc.
Vyberáme to najlepšie z Talianska a všetky vína starostlivo ochutnávame. V súčasnosti zastupujeme viac ako 50 vinárstiev.
Zaregistrujte sa u nás a ako bonus dostanete poukaz v hodnote 4 € na prvý nákup.
Pri objednávke aspoň za 100 € máte dopravu po celej Slovenskej republike zdarma.
Odmeníme Vás za vernosť. Za opakované nákupy môžete získať trvalú zľavu až 12 %.